Preskoč navigáciu

Vytlačované tesnenia z gumy a plastu

Profily z kompaktných gúm

Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov
Popis a použitie - Použitie je veľmi rozsiahle. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že ich najčastejšie použitie je tesneniace, resp. tlmiace. Táto skupina výrobkov, v závislosti od použitého materiálu, je využívaná pre svoje mechanické a fyzikálne vlastnosti ako tesnenia do svietidiel, dilatačných škár, pri pokrývaní pomocou polykarbonátu, vzduchotechniky a v ďalších odvetviach priemyslu - v automobilovom, strojárenskom, potravinárskom i stavebníctve.

Vlastnosti - tesnenia sa vyznačujú vynikajúcou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a ozónu a vyšším teplotám, majú veľmi dobré fyzikálno-mechnické vlastnosti, ako aj trvalú deformáciu, vynikajúcou odolnosť voči vode, nemajú prakticky žiadnu nasiakavosť a odolávajú teplotám v rozmedzí od -40 °C do +80°C.

Prevedenia - sú vyrábané v niekoľkých základných tvaroch, buď ako štvorec, obdĺžnik, kruhové tesnenie, medzikružia alebo tvary špeciálne.

Materiálový základ - Tieto tesnenia je možné vyrobiť z viacerých druhov homogénnych zmesí a tvrdostí - v závislosti od podmienok použitia. Sú to materiály ako: EPDM, NBR, SBR. Merná hmotnosť sa pohybuje okolo 1,2 g/cm3 a v súčasnosti najviac vyrábaných profilov je v tvrdosti 70 °ShA, ale je možné ich vyrobiť aj v tvrdostiach 50 a 60 °ShA.